NSF Vestfold og Telemark skal deles - Vil DU være med å påvirke?

Valg

Valgurne

Konsekvensen etter NSFs landsmøte i 2023 er at organisasjonen planlegger for valg av to nye fylkesstyrer i vårt område; ett i Vestfold og ett i Telemark, før 1. april 2025. Tilsvarende skjer i de fem fylkene Akershus, Buskerud, Østfold, Troms og Finnmark.

Landsmøtet vedtok også at det skal innkalles til et ekstraordinært landsmøte i november 2024 (med de samme delegater som i fjor), som skal gjøre en revisjon av NSFs vedtekter. Vedtak fra dette ekstraordinære møtet kan påvirke hvordan disse to styrene skal sammensettes.

For å følge dagens vedtekter, og samtidig kunne oppfylle planlagte tidsrammer, skal de hovedtillitsvalgte i juni i år velge to nominasjonskomitéer. De hovedtillitsvalgte i Telemark velger én komité, og de hovedtillitsvalgte i Vestfold velger en annen.

Hver komité skal bestå av leder, fire medlemmer og fire varamedlemmer. Ni personer i to komitéer gjør at de hovedtillitsvalgte skal stemme inn 18 personer i juni.

Alle NSF-medlemmer i våre to fylker inviteres nå til å foreslå kandidater til disse nominasjonskomitéene.

Hva gjør en nominasjonskomité?

Nominasjonskomitéen har en svært sentral rolle når det gjelder valg av fylkesleder, nestleder og øvrige fylkesstyremedlemmer. Men de skal i første runde IKKE selv foreslå kandidater til de ulike verv. Det er medlemmenes oppgave. Også medlemmer med ulike verv i organisasjonen, som tillitsvalgte og faggruppestyremedlemmer oppfordres til å ta sitt ansvar.

Det er nominasjonskomitéen som vurderer og foretar en innstilling av foreslåtte kandidater som stiller til valg på fylkesmøtet i 2025. Disse to nominasjonskomitéene skal denne gang ikke innstille delegater til noe landsmøte.

Funksjonstiden løper til resultatet av førstkommende ordinære fylkesstyrevalg er endelig fastslått.

Hvem kan sitte i nominasjonskomitéen?

Alle medlemmer i NSF Vestfold og Telemark kan velges som medlem til sin respektive nominasjonskomité – inklusive privatansatte og medlemmer ute av lønnet arbeid. Hvis du har ambisjoner om selv å stille til valg som medlem av fylkesstyret, kan du ikke samtidig sitte i nominasjonskomitéen. Dersom du blir valgt til en slik komité, og senere allikevel ønsker å stille til valg, må du trekke deg ut av komitéen.

Hvem velger nominasjonskomitéen?

Nominasjonskomitéen velges av NSF Vestfold og Telemark sine hovedtillitsvalgte, på en HTV-konferanse 11. juni 2024. De hovedtillitsvalgte velger blant alle innkomne kandidater.

Hovedtillitsvalgte har stemmerett til valget selv om de selv stiller til verv i nominasjonskomitéen.

Når er fristen for å melde kandidater til nominasjonskomiteen?

Fristen er 10. mai 2024.

Hvordan foreslår jeg kandidater?

Du kan foreslå kandidater som har gitt sitt samtykke gjennom en villighetserklæring du finner to av nedenfor; én for hvert fylke.

Fyll ut skjemaet og send det, sammen med et bilde, til vestfoldogtelemark@nsf.no innen 10. mai i år.

Både den som foreslår og den som blir foreslått må være NSF-medlemmer. Ønsker du selv å stille som kandidat er det bare å få en kollega til å foreslå deg!