Julehilsen fra oss på fylkeskontoret

Jul

Høsten har vært preget av landsmøte og mange andre viktige saker. Vi har rekordlave søkertall til sykepleierutdanninga, og Helse Nord sin omstillingsprosess skaper mye usikkerhet. Vi ser også at arbeidstidsordninger er noe som opptar mange, og det legges stadig opp til nye turnusløsninger. Dette viser at vi vil ha mye å jobbe med fremover, og vi er avhengig av god dialog med våre tillitsvalgte og våre medlemmer.  

Landsmøte 2023

På landsmøtet i høst deltok 10 delegater og to studentrepresentanter fra Troms og Finnmark, der vi fikk være med å forme NSF sin fremtidige politikk. Alle bidro på ulike måter med innlegg fra talerstolen, utformet forslag til vedtak i saker, som referent og skribent. Landsmøtet vedtok at det blir ekstraordinært landsmøte i 2024. På det ekstraordinære landsmøtet, 28.-30. november 2024, blir det en total revisjon av vedtektene.  

LM
LM-delegasjon NSF Troms og Finnmark

Fremtidig organisering av NSF  

Første januar deles Troms og Finnmark til to separate fylker. Denne splittingen påvirker også fremtidig organisering av NSF, og for vårt fylke betyr det at vi etter hvert skal tilbake til å bli NSF Finnmark og NSF Troms, med egne fylkesstyrer og fylkeskontorer.  

Tariffkonferanser  

I 2024 er det hovedtariffoppgjør. Mange av dere har i høst deltatt på tariffkonferanser. Innspillene fra medlemmene herfra tas med videre frem mot forhandlingene til våren. 

Tariffkonferanse
Fra tariffkonferansen til Spekter i september i år.

Veien videre i 2024 

Vi starter det nye året med å møte forbundsstyret, faggruppeledere og alle i fylkesledelsen rundt om i landet. Allerede i januar har vi planlagt et møte med stortingsbenkene til Finnmark og Troms. Vi skal avholde konferanser og fagdager, kurs og opplæring for tillitsvalgte gjennom hele 2024, og vi gleder oss til mange medlemsbesøk i året som kommer!  

Det er medlemmene og tillitsvalgte som er vår viktigste ressurs, og vi har et mål om å få på plass hovedtillitsvalgte i alle våre HTV-områder. Vi er ett lag og sammen er vi sterke. Sammen med dere er vi klar til å brette opp armene for å ta fatt på alt det som det nye året har å by på. Vi ser frem til et spennende 2024 sammen med dere! 

jul

Vi ønsker alle en fredelig og god jul.  

Hilsen alle oss på fylkeskontoret 

Aud, Lee, Linda, Kristin, Annie, Mari-Ann, Linda Therese og Åshild.