Mangfold satt på agendaen på landsmøtet

Resultat fra avstemming i landsmøtesak 15

Resultat fra en av voteringene i landsmøtesak 15

Faggruppe for migrasjonshelse og flerkulturell sykepleie NSF i godt samarbeid med støttespillere i NSF Viken, NSF Student og NSF Møre og Romsdal fikk gjennomslag for viktige endringer og tillegg i prinsipprogram og innsatsområder i landsmøtesak 15 for den neste landsmøteperioden fram til 2027:

  • NSF mener at alle mennesker skal vernes mot alle former for rasisme, trakassering og negativ diskriminering, med særlig oppmerksomhet rettet mot utsatte grupper.
  • NSF skal utvikle en strategi som styrker mangfold, inkludering og representasjon og vern mot rasisme, trakassering og negativ diskriminering i alle deler av organisasjonen, sykepleierutdanningen og helse- og omsorgstjenestene.
  • NSF skal arbeide for at sykepleiestudenter, sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødre som utsettes for rasisme på jobb får god psykososial oppfølging og ivaretakelse.
  • NSF skal arbeide for at sykepleiestudenter, sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødre har kunnskap og kompetanse om sammenhengen mellom rasisme, diskriminering og helse.
  • NSF skal arbeide for at ledere sikres kunnskap og kompetanse om rasisme, diskriminering og trakassering, og kan ivareta mangfoldsledelse.

Dette harmonerer godt med flere av tiltakene i Regjeringens nye handlingsplan mot rasisme og diskriminering som ble lagt fram 21.november. Faggruppa ser fram til å arbeide sammen med hele NSF i oppfølgingen av de vedtatte innsatsområdene. Les mer om mangfoldssaken på landsmøtet i denne artikkelen i Sykepleien.