Fagdag Migrasjonshelse i Møre og Romsdal

Alle innledere på fagdagen; Gunhild Thunem, Janita Flem Tomren, Safaa Hasan, Ragnhild Storstein Spilker, Mari Bakken Standnes, Gjermund Øysteinsson Moe og Warsame Ali

Alle innledere på fagdagen fra venstre Gunhild Thunem, Janita Flem Tomren, Safaa Hasan, Ragnhild Storstein Spilker, Mari Bakken Standnes, Gjermund Øysteinsson Moe og Warsame Ali

Deltakerne fikk høre om migrasjonshelse som fagfelt, kulturkompetanse og kultursensitivitet, ungdom og psykisk helse, helsesykepleieres rolle og arbeid med flyktninger, traumer og læring og ikke minst brukerstemmen og erfaringene med å være ny i Norge.

Umiddelbare tilbakemeldinger tyder på at deltakerne var fornøyd med fagdagen og at innholdet var nyttig og noe de kunne ta med tilbake i praksis. Samarbeid om fagdager med fylker er noe vi ønsker å gjøre mer av til neste år og samtidig bygge videre på det vi har startet i NSF Møre og Romsdal sammen med fylkesstyret, lokale faggrupper og ikke minst de nye medlemmene vi fikk i går.

Stor takk til NSF Møre og Romsdal, vårt nye styremedlem Gunhild Thunem fra NTNU Ålesund og Sentralt fagforum for aktivitetsmidler.